Az IMCO-ról bővebben

Az IMCO Carbide Tool vállalatot 1977-ben alapították az Egyesült Államok középnyugati gyártóövezetének szívében. Székhelye az Ohio állambeli Perrysburg-ben található. Az IMCO nagy teljesítményű szerszámokat tervez és gyárt a repülőgépipar, az autóipar, az orvostudomány, a petrolkémia és a feldolgozóipar különböző alkalmazásaihoz.

Az IMCO elismert vezető szerepet tölt be a fejlett forgácsolószerszám-technológiák terén, forgalmazói Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában és a csendes-óceáni térségben találhatók. 

Az IMCO szerszámok a fémmegmunkálás új korszakára készültek, egyedi konstrukciók, amelyek intelligensebben, simábban és hihetetlen pontossággal futnak. Az egyes marószerszám sorozatok minden egyes újítása az IMCO fejlett technológiájának és a nagyobb termelékenységre való folyamatos törekvésüknek az eredménye. 

Az IMCO szerszámokat az Egyesült Államokban tervezik, tesztelik és gyártják az anyagok széles skálájának megmunkálásához, mint például alumínium, rozsdamentes acél, szerszámacélok, titán, öntöttvas, magas hőmérsékletű ötvözetek, réz- és magnéziumötvözetek, sárgaréz, bronz, kompozitok, műanyagok és grafit. Az IMCO szerszámkategóriái közé tartoznak a nagy teljesítményű és általános célú marók, turbómarók, fúrók, süllyesztők  és egyedi gyártású, speciális célú precíziós szerszámok ipari alkalmazásokhoz. A vállalat egyedi módosításokat is végez a készleten lévő forgácsolószerszámokhoz.

1977 óta az IMCO küldetése, hogy egyre magasabb megmunkálási termelékenységet biztosítson ügyfeleinek világszerte. Ezt a célt újra és újra elérték az iparágban egyedülállóan nagy teljesítményű maró- és turbómaró termékeivel.

Ennek a munkának és törekvésnek legnagyobb eredményeként néhány évvel ezelőtt az IMCO tagja lett az IMC Csoportnak (International Metalworking Companies), amely az innovációról és a kiváló termékekről ismert globális vállalat. (Tulajdonos: Berkshire Hathaway Inc. – Warren Buffet) A 15 vállalatból álló konglomerátum együttesen a precíziós keményfém fémmegmunkáló szerszámok dinamikus, átfogó termékcsaládját kínálja.

Számos innovatív, kifejezetten az ügyfelek igényeihez tervezett termék tette az IMC Csoportot világelsővé az autóipar, a repülőgépipar, valamint a szerszám- és formagyártás területén.
Ma az IMC csoportnak több mint 130 leányvállalata van a világ 60 országában.

Az IMC-vel való egyesülés még fejlettebb technológiákat és termékfejlesztési erőforrásokat biztosít az IMCO számára: ez még jobb termékeket jelent a vevők számára. 
Az IMCO továbbra is független márka maradt, ugyanazzal a személyzettel és vezetőséggel, valamint ugyanazzal a kiváló értékesítési és ügyfélszolgálati csapattal.

A termékei iránti növekvő kereslet támogatására az IMCO 2022. novemberében 39 millió dolláros üzembővítést jelentett be, a 2023 őszén befejeződő projekt eredményeként a jövőben még fejlettebb szerszámok új generációját fogja szállítani.

A termelékenység soha nem véletlen. Mindig a kiválóság iránti elkötelezettség, az intelligens tervezés és a koncentrált erőfeszítés eredménye.

Tekintse meg teljes turbómaró kínálatunkat!